Самбо савез града Новог Сада, уз покровитељство Градске управе за спорт и омладину, у сарадњи са Џудо савезом Србије и Факултетом спорта и физичког васпитања је организовао семинар за тренере под називом: Новине у спортској науци – јесен 2018.

Током семинара учесници су били у прилици да чују предавања која се односе на неке савремене теме и трендове у спорту. Предавачи на овом семинару су били проф. др Сергеј Остојић са темом –  Генетска дијагностика у спорту: да ли се врхунски спортиста рађа или постаје; Роберто Роклицер који је присутнима говорио о теми – Дугорочни исходи бављења спортом на здравствени статус; доц. др Татјана Тривић – Оксидативни стрес и спорт; проф. др Патрик Дрид је предавао на тему -Дугорочни спортски развој; док је Проф. др Марко Стојановић у сали одржао предавање и практичан приказ на тему – Прехабилитација у спорту: мода или потреба.

Скупу се обратио Огњен Цвјетићанин испред Градског већа за спорт и омладину. Семинару је такође присуствовао и Властимир Мастиловић, начелник Градске управе за спорт и омладину.

Seminar 2018.

Семинар је отворио проректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић.

Поделите садржај ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *